Interview

Met wie wil Frances (Foodgloss) een curry'tje eten?

Food vlogger Frances van Foodgloss deelt op haar YouTube-kanaal makkelijke en heerlijke recepten. Onlangs vloog ze voor travel & lifestyle platform Wander naar – hallelujah – tropisch Thailand. CookLoveShare had de eer haar even te spreken.

Je bent voor Wander op reis geweest naar Azië. Als je 1 hoogtepunt mag beschrijven, welke zou dat zijn?
“Het proeven van maden was best bijzonder. Maar een hoogtepunt? Nee, dat was het niet, haha! Ik denk dat de overnachting op het water in de jungle de meeste indruk op me heeft gemaakt. De omgeving was werkelijk prachtig, zo rustig en stil en het eten natuurlijk, dat was heerlijk! Ook heb ik goede herinneringen aan de fijne gesprekken met Mascha (Feoktistova, Beautygloss, red.). Dat moment voelde echt even als vakantie”.

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht? 
“Oh nee, dat is een onmogelijke keuze! Maar als ik écht moet kiezen ga ik voor een frisse curry met garnalen en lekker veel groenten”.

Tip: maak deze Thaise curry met reuzengarnalen en frisse gember en citroengras

Als je 1 iemand mag kiezen, met wie zou je dan een curry’tje willen eten?
“Sowieso zou ik de reis weer met Mascha willen maken. We hebben een hele leuke tijd gehad en samen nog een keertje curry eten zou veel herinneringen oproepen. Maar met mijn vriend samen eet ik ook graag curry, aangezien hij het liefst zo pittig mogelijk eet. Ik maak hem altijd blij met een currygerecht vol hete pepers”.

Om in Aziatische sferen te komen hoef je niet per se zelf in het vliegtuig te stappen. Bekijk onderstaande video van Frances waarin ze een heerlijke Thaise groene curry maakt. Haal je die authentieke Thaise sfeer gewoon je keuken in! Ook zo’n verrukkelijke groene curry maken? Ga aan de slag met dit makkelijke recept.

Even heerlijk wegdromen bij de rijke Thaise eetcultuur? Bekijk deze video van Foodgloss in samenwerking met Wander!


(Tekst: Simone Braaksma)

Toon meer