Getest door de redactie

Homemade bolognese chips

De redactie van CookLoveShare is – natuurlijk – dol op koken en probeert graag iets nieuws uit. Van onbekende producten tot verrassende smaakcombi’s. In de rubriek ‘Getest’ lees je hier alles over.

Deze keer maakt redacteur Monique zelf chips met aardappelen en Knorr Natuurlijk Lekker! mix voor Spaghetti Bolognese. Vindt ze het een aanrader of zegt ze: laat maar liggen?

Monique: “Als echte kookliefhebber – en chipsfanaat, wilde ik het toch eens proberen: zelf chips maken. En dan ook meteen mijn favoriet, bolognese chips. Wat blijkt: het is makkelijker dan ik dacht. De bereiding is simpel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig: aardappelen, zonnebloemolie en een zakje Knorr Natuurlijk Lekker! mix voor Spaghetti Bolognese. Voordeel van dat zakje is dat er puur natuur kruiden en specerijen inzitten zonder e-nummers. Dat zorgt voor een oh-zo-verslavend lekkere bolognese smaak zonder dat deze te overheersend is. Kortom: een aanrader!”

Recept homemade bolognese chips

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • ½ zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix Spaghetti Bolognese
  • ½ liter zonnebloemolie

En zo maak je het:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
  2. Dep de plakjes droog met een schone theedoek.
  3. Verwarm het frituurvet tot 180 graden (als je een stukje brood erin doet en het bruist, is het heet genoeg).
  4. Frituur de plakjes in 3-5 minuten in delen mooi gaar en bruin van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk, dan gaan ze aan elkaar plakken.
  5. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi de chips daarna met de kruiden en hussel goed om.

Homemade bolognese chips

Tip: wil je de chips bewaren (wat we ons eigenlijk niet kunnen voorstellen) en zijn ze niet meer zo knapperig? Schuif ze dan nog even op een bakplaat op bakpapier 5 minuutjes in de oven op 160 graden.

Lees ook: Geschilde aardappels zonder te schillen (video)

Lees ook: 6x Verrassend lekker mixen

(Tekst: Monique Overbeeke)

Toon meer