Wedden?

Jij snackt veganistisch zonder dat je het weet

‘Veganistisch eten’ (het vermijden van dierlijke producten en – ingrediënten) klinkt gezond en verantwoord, maar toch zorgt de term vaak voor fronsende gezichten. Want ‘is dat niet enorm veel gedoe?’ En ‘dan mag je toch bijna niets meer eten?’ Dat valt gelukkig enorm mee. Wedden dat veel van het lekkers dat je snackt volledig vegan is, zonder dat je het weet?

Veganisme is van origine een levenswijze van mensen die uit idealisme geen dierlijke producten meer wilde nuttigen, maar tegenwoordig wordt het ook gezien als een manier om gezonder te leven.

Het lekkerste van het lekkerste

Lijkt het niet eten van vlees, vis, zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van of met een dierlijke oorsprong je minder lekker en beperkend tijdens het boodschappen doen? Vrees niet. Nu veganisme een heuse trend is, hebben veel supermarkten steeds meer geschikte producten in hun assortiment. Daarnaast zijn veel producten en snacks al vegan-proof, waar je waarschijnlijk geen idee van had.

Moeilijk te geloven? Wij maakten een vegan-snack-top 10 (vol chocola, koek, snoep en chips) waar je van gaat watertanden.

1. Tony Chocolonely

Verschillende repen van het o zo fijne choco-merk Tony Chocolonely zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten. Met Puur, Pecan-Kokos en Amandel-Zeezout speel je hartstikke op safe.

2. Oreo’s

Ja hoor, ook de classic-versie van deze bekende Amerikaanse koekjes passen bij een veganistische levensstijl. Zorgeloos dopen in de (soya)melk dus.

3. Red Band Aardbeien

Bij zacht snoep als winegums, tum tummetjes of marshmallows denken we vaak dat ze barsten van de varkensgelatine. Dat klopt ook, maar is niet altijd het geval, zoals bij de aardbeiensnoepjes van Red Band. Verrassing!

4. Naturel Chips

De meeste chipssoorten worden van aardappels gemaakt, maar bevatten wel degelijk dierlijke bestanddelen zoals melk- of kaaspoeder (zuivel). Gelukkig kun je de naturel-variant van de meeste (huis)merken met een gerust hart eten.

5. Snack a Jacks Caramel

De dikke rijstwafels met caramelsmaak zijn laag in calorieën én vegan-vriendelijk. Leuker wordt het niet.

6. Liga Evergreen Krenten

Ook de klassieke schoolkoeken (of prima tussendoortjes op het werk) zijn totaal onschuldig en kunnen veganisten zonder nadenken snacken.

7. Ontbijtkoek

Hetzelfde geldt voor ontbijtkoek. Ook voor veganisten een makkelijke en lekkere hap op ochtenden wanneer je worstelt met de klok.

8. Conimex Cassave Kroepoek

Waar de meeste kroepoek vis of garnalen bevatten, is cassave kroepoek, gemaakt van de wortel van de cassaveplant, daar volledig vrij van. Fijn, want wat is nu een goeie bak nasi zonder kroepoek?

9. Mora Bamischijven voor de Oven

Wie zin heeft in een ‘vette hap’, kan zich te goed doen aan Mora’s Bamischijven voor de Oven. Die maken dat kale bordje friet toch nét even gezelliger.

10. Koopmans Hartige Taartdeeg

Dol op bakken? Met het hartige taartdeeg van Koopmans zit je goed. Trek een vegan-kookboek uit de kast en leef je uit!

Lees ook:

De nieuwe Schijf van Vijf
Zijn algen het eten van de toekomst?
3 lekkere en makkelijke superfoodsnacks

(Tekst: Justine Wouterson. Bron: Peta. Beeld: Sanoma beeldbank/Marc Venema)

Vegan pannenkoeken met mango chutney

Recept

Vegan pannenkoeken met mango chutney

Zeewiertagliatelle, is dat wat?

Getest door de redactie

Zeewiertagliatelle, is dat wat?

Toon meer