Getest door de redactie

Kip-Champignon soep van Unox

De redactie van Cook Love Share is – natuurlijk – dol op koken en grijpt vaak naar onbekende producten in de winkel. Wat kún je precies met zeewier, sumak of gerookte paprika? En vooral: hoe smaakt het? In de rubriek ‘Getest’, proberen we dat soort nieuwe en verrassende producten uit.

Deze keer test redacteur Simone de Kip-Champignonsoep van Unox. Een soep die de 2 meest populaire smaken soep van ons kikkerland combineert: kip en champignon. Vindt ze het een aanrader of zegt ze: laat maar liggen?

Dit zit erin

Ik bestudeer de ingrediëntenlijst en zie: een berg groenten (prei, wortel, ui, selderij), kip, room en een hele rits aan kruiden. Fijn! Verder smaakmakers zoals knoflook, peterselie en balsamicoazijn. De champignons zijn duurzaam geteeld, prettig om te weten. Ik eet het liefst zo min mogelijk kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Wel zo fijn dat deze gekke stoffen geen plekje hebben gekregen in deze soep. Je haalt overigens 2 porties uit de zak soep (570ml). Maar misschien deel je ‘m liever niet, snappen we ook hoor!

Kip-Champignon soep van Unox 3

Brandstof

Is het nou kippensoep of champignonsoep? Ehm, allebei dus! Deze nieuwe soep van Unox combineert de smaken van kip en champignon gewoon in één soep. Zowel kip als champignon past perfect bij een romige saus, dus waarom zou je ze niet combineren in een creamy soep? En zo geschiedde. Ik ben benieuwd naar deze combinatie en ben helemaal klaar om de soep te proeven. Van schrijven over eten krijg je trek, geloof me. Na (weer) een lange, drukke dag op de redactie kan ik maar aan één ding denken: food!  Ik heb brandstof nodig. En het moet ook een beetje snel op tafel staan. Ik warm de soep op en eet er een goedgevulde salade bij. Lekker!

Eindoordeel

De soep is romig en goed gevuld, je proeft echt de prei, wortel en ui terug. De stukken groenten zijn redelijk grof, hier moet je van houden. Ik vind het erg lekker omdat het extra bite aan je soepje geeft. Ideaal om altijd op voorraad te hebben, bijvoorbeeld als lunch in combinatie met een lekkere sandwich. Maar ook als je een beetje flauw wordt, zo rond een uur of 4 in de middag, is dit het perfecte soepje. Eet je ‘m als snelle avondmaaltijd? Met een frisse salade erbij maak je het helemaal af. Simpel en lekker!

Benieuwd naar deze en andere soepen van Unox? Je vindt ze allemaal hier.

Toon meer