De derde dinsdag van september

Prinsjesdag à la Máxima

Het is weer zover, de start van een nieuw parlementair jaar voor de Eerste en Tweede Kamer en we vieren het à la Máxima. Wat zou zij ontbijten op een dag als deze en zou ze iets te snacken hebben in de Glazen Koets?

We beginnen de dag met een gezond, maar vullend ontbijt, want we hebben natuurlijk nog een hele dag voor ons. Een havermoutpapje met banaan en pistache is eenvoudig te maken, lekker, gezond én het geeft je boordevol energie.

Terwijl je dit papje naar binnen lepelt, is er nog genoeg tijd om na te denken welke hoed je vandaag op zal zetten, het is immers Prinsjesdag!

Prinsjesdag á-la Máxima 1

Een bammetje in de koets

Om 13.00u rijdt het Koninklijk paar met de Glazen Koets (de Gouden wordt gerestaureerd) naar het Binnenhof, gevolgd door de balkonscène en de muzikale bijdrage van de militaire korpsen. Veel tijd om uitgebreid te lunchen is er dus niet. Maar natuurlijk is onze Máxima overal op voorbereid met vooraf gesmeerde bammetjes. Deze boterham met Argentijnse ham doet het altijd goed.

Liever geen ham? Klik hier voor nog meer broodbeleg-inspiratie. 

Culinaire Prinsjesdag in de Hofstad

Prinsjesdag bestaat uit nog veel meer (lekkers)! Als het aan ons ligt toppen we de dag af met een lekker glas Argentijnse wijn tijdens de tour van Bites & Stories. Als je Den Haag eens vanuit een ander perspectief wilt zien én houdt van wijn, dan is dit de tour voor jou. Tijdens deze wijntour ontdek je samen met een gids al drinkend en etend de meest bijzondere plekjes van de stad.

Liever een avondje met een nét iets andere invulling? Eet dan een hapje in de Hoftrammm. Geloof het of niet, maar dit restaurant zit écht in een rijdende tram, die je door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen rijdt. Je krijg een 4-gangen diner (inclusief drankjes) en het heeft zelfs een toilet.

The day after…

…eten we een ontbijtje in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout. Nee, niet omdat ze daar lekkere croissants hebben; dit is niets minder dan het Miljoenenontbijt waarbij Marjan van Loon, Karsten Klein, Florian Schneider en Marloes Arkesteijn zullen praten over het thema energie.

(Tekst: Barbara van Limburg Stirum. Bron: Bites&Stories, Hoftrammm, DenHaag.com, Wikipedia. Beeld: ANP / Jerry Lampen, Robin Utrecht)

Lees ook: Dít stoppen bekende moeders in de lunchtrommels van hun kids
Lees ook: 5x oranje gerechten
Lees ook: Wat vinden Amerikanen van Nederlands snoep?

Toon meer