'The Body'

Dieetgeheimen topmodel Elle Macpherson onthuld

Voormalig topmodel Elle Macpherson mag inmiddels 51 jaar zijn, ze ziet er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Hoe doét ze dat toch? Elle’s persoonlijke voedingsexpert (dokter Simone Laubscher) onthult haar dieetgeheimen. Hoera!

Macpherson kreeg in 1989 van Time Magazine de bijnaam ‘The Body’. Bekijk een foto van Elle en je snapt waarom. Zo’n fantastisch lichaam krijg je natuurlijk niet vanzelf. Om haar lichaam fit en gezond te houden, volgt ze het zogenaamde ‘basische dieet’ (ook wel ‘alkalisch dieet’ genoemd). Dat betekent zoveel als: geen rood vlees, tarwe, zuivel, suiker en bewerkt voedsel.

Het doel is het creëren van een optimale PH-waarde in het lichaam. Een ‘zuur lichaam’ kan een laag energieniveau, gewichtstoename, spijsverteringsproblemen en meer veroorzaken, aldus aanhangers van het basische dieet.

Topmodel Elle MacPherson onthult haar dieetgeheimen

80/20 is key

Tip van haar voedingsexpert: volg de 80/20 regel. Tachtig procent van de tijd eet je ‘clean’, zoals hierboven besproken. De overige 20 procent eet je waar je zin in hebt. Is dat lekker uit eten gaan, ijs eten of een wijntje drinken? Zo’n 1 tot 1,5 dag per week moet dit kunnen.

Zo ziet haar dagmenu eruit

Wat jij op ’t menu moet zetten om net zo’n hemels lichaam als Macpherson te krijgen? Begin je dag net als het topmodel met een omelet met spinazie en avocado of een frittata. Bomvol eiwitten en vullend tot de lunch. Ook favoriet: lijnzaadpudding met amandelmelk en bessen.

Lunch met zalm met citroensap, olijfolie en een bietensalade met gerst. ‘Dit is een van haar favoriete opties’, aldus Laubscher. ‘Ze houdt enorm van vis en eet amper vlees of kip.’

Topmodel Elle MacPherson onthult haar dieetgeheimen 1

Dadels en groene thee

Een leven zonder kaas, is geen leven. Toch? Nee, óók niet voor een topmodel als Macpherson. Een van haar lievelingsdiners bestaat dan ook uit zeebaars met een Griekse salade met geitenkaas of halloumi. Snacken mag trouwens ook (jaja): met een paar dadels en – het liefst groene – thee. Perfect als je weer eens een sugar craving hebt.

Liters water

Maar dan ben je er nog niet. Gedurende de dag drinkt Elle liters water – 3 (!) om precies te zijn. Deze hoeveelheid lijkt ons wat overdreven, maar dat voldoende water drinken belangrijk is voor een gezond (én slank) lichaam, dát weten we allemaal.

Water drinken wordt een stuk leuker als je het zo drinkt

Elle’s favoriete smoothie

Trek tussen de maaltijden door? Dan grijp je dus niét naar een reep chocolade of een zak chips. Nee, dan maak je braaf de volgende smoothie: doe 400 ml amandelmelk, een schepje eiwitpoeder, een halve bevroren banaan en een handje bessen in de blender. Even mixen en klaar is je power drankje. ‘Dé manier om een 4-uur dip te voorkomen,’ aldus Macpherson’s food goeroe Laubscher.

De gezondste bosbessensmoothie maak je zo

Ach, als dat het ergste is. Wij zeggen: kom maar door met die smoothie – met de garantie dat we zo’n lichaam als Elle krijgen uiteraard.

Lees ook: Afvallen? Neem een bord pasta
Lees ook: Is jouw smoothie wel zo gezond als je denkt?
Lees ook: Zó ziet het voedingspatroon van Dafne Schippers eruit

(Bron: delish.com, Bron beeld Elle Macpherson: anpfoto.nl, Tekst: Simone Braaksma)

5 manieren om je salade voedzamer te maken

Slim!

5 manieren om je salade voedzamer te maken

5 tips om slanker te koken

Lekker slank

5 tips om slanker te koken

Avocado smoothie met munt

Recept

Avocado smoothie met munt

Toon meer