Nieuw record!

Zó lang is het langste stokbrood ter wereld

Stokbrood: wij zijn er dol op. Zo’n geurige, knapperige baguette zet ons in één keer neer op een zonovergoten Frans terras. Zo’n 60 enthousiaste bakkers in het Belgische plaatsje Erpe-Mere denken hier precies zo over. Afgelopen zondag verbraken ze namelijk het wereldrecord stokbrood bakken!  

Franse en Italiaanse bakkers bakten 2 jaar geleden al een stokbrood van 122 meter; de Belgische bakkers deden hier nog een schepje bovenop. Ze creëerden een stokbrood van maar liefst 133 meter. Om de Franse klassieker in één geheel te bakken reed er met twaalf kilometer per uur een mobiele oven overheen (!).

En ja, daar ben je wel even zoet mee. De voorbereidingen begonnen al om half 2 ‘s nachts; het deeg kreeg 70 minuten de tijd om te rijzen onder een plexi tunnel met warme lucht en stoom. We horen je denken: hoe meet je zo’n mega baguette? Nou, met een heuse landmeter (een specialist in de landmeetkunde). Van die zalige geuren krijg je natuurlijk trek: gelukkig werd het brood ook uitgedeeld. Metertje stokbrood, iemand?

Lees ook: zo gezond is brood echt
Lees ook: wist je dit al over brood?
Probeer eens dit Italiaanse stokbroodje met salami

(Bron: Nu.nl, Tekst: Simone Braaksma) 

Toon meer