Etenstijd!

Aan tafel bij Hilde

Het is etenstijd bij Ouders van Nu-hoofdredacteur Hilde Tholen (39), haar vriend Hein (41), zoons Feike (3) en Dries (bijna 2) én de baby die verwacht wordt in juli. “De jongens zijn lastig met groenten de laatste tijd,” vertelt Hilde. Maar daar heeft ze een gulden middenweg voor gevonden.

“Hein haalt de jongens altijd van de crèche en begint vast met koken, terwijl ze Zappelin en Sesamstraat kijken. Ik ben meestal rond 18:15 – 18:30 uur thuis. Dan moeten we echt meteen gaan eten, anders hebben de kinderen geen energie meer. We eten altijd met z’n vieren, maar de jongens gaan meestal wat eerder van tafel. We vinden het belangrijk dat ze leren dat eten gezellig is en je dat aan tafel doet, samen en zonder tv. We maken er overigens nooit een strijd van.”

Wat schaft de pot vandaag?

“Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje van pompoen, tomaat, kikkererwten, courgette en aubergine, gevonden op Biolocious.org. De jongens zijn lastig met groenten de laatste tijd. Ze willen vooral pasta, wraps of brood met hummus. We gaan voor de gulden middenweg vandaag: veel groenten, maar wél met hummus.”

Heb je nog een gouden tip?

“Ja! Doe een aubergine nooit in z’n geheel in de oven zonder er eerst met een vork gaatjes in te prikken… Onze hele keuken zat laatst ónder de ontplofte aubergine.”

(Beeld: Milan Vermeulen)

Toon meer