Slim

Afvallen? Richt je keuken anders in!

Richt jouw keuken opnieuw in en de kilo’s vliegen eraf. Hoe dat precies zit lees je hier! Plus: handige tips om meteen te kunnen starten. 

Wil je afvallen?

Amerikaanse onderzoekers hebben een hele interessante ontdekking gedaan. Mensen die hun cruesli bewaren in zo’n mooie doorzichtige pot op het aanrecht (of een andere zichtbare plek in de keuken), wegen bijna 4 kilo meer dan mensen die de pot in een keukenkastje – en dus uit het zicht – bewaren.

We houden allemaal wel van lekker eten. Af en toe snoepen is geen zonde, maar de verleiding wordt steeds moeilijker te weerstaan als je tijdens het koken allerlei snacks in het zicht hebt staan. Nog ééntje dan… Maar we hebben een oplossing voor je! Vervang de snoeppot door een fruitschaal. Een fruitschaal op jouw aanrecht ziet er niet alleen heel mooi uit, maar mensen met een fruitschaal op het aanrecht wegen gemiddeld bijna 4 kilo minder. Aanschaffen dus, die leuke fruitschaal!

En we hebben nog een paar tips voor je om jouw keuken anders in te richten en minder snel naar een snack te grijpen:

Gezonde tussendoortjes vooraan in de kast

We kiezen 3 keer zo vaak voor het eten dat we als eerste zien als we een kastje opendoen. Leg die lekkere koekjes, zak chips en zoete snoepjes zover mogelijk achterin het kastje en haal gezonde snacks zoals noten (zonder zout!), rijstwafels en dadels naar voren. Mooi staaltje omgekeerde psychologie.

Zie hier hoe je zelf gezonde groentechips maakt!

Maak van de keuken geen loungeplek

Hoe langer je in de keuken blijft hangen, hoe meer je gaat snacken. Dus weg met de barkrukken, tablet en andere gezelligheid. Gebruik je keuken om te koken en daarna… wegwezen!

Gebruik kleinere borden

Klinkt logisch! Schep je jouw heerlijke pasta bolo op een groot bord, dan lijkt het ineens heel erg weinig. En heb je sneller de neiging om nog een keertje op te scheppen. Gebruik kleinere borden, dat scheelt je een hoop calorieën.

10x lekker slank

Receptenset

10x lekker slank

10 gezonde recepten voor elke dag

Receptenset

10 gezonde recepten voor elke dag

4x gezond ontbijt

Receptenset

4x gezond ontbijt

Toon meer