Handige tips

Zo krijg je hét perfecte korstje op je ovenschotel

Mmm… Op de perfecte ovenschotel hoort natuurlijk een heerlijk knapperig korstje. Met deze tips maak je hét lekkerste korstje voor de ovenschotel. Dat wordt vechten om het laatste stukje!

Het goudgele broodkorstje

Wil je een ovenschotel afwerken met een lichte korst, dan kun je kiezen voor broodkruimels, paneermeel of Panko (Japans paneermeel). Bestrooi de ovenschotel met de kruimels of het meel en verdeel daaroverheen een beetje boter. De boter smelt weg in de oven en dát is de gouden tip om zo’n knap korstje tevoorschijn te toveren. Als je geen boter gebruikt loop je het risico dat de kruimels snel verbranden.

Het originele kruidenkorstje

Een lichte kruidenkorst is niet alleen beter voor de lijn, je kunt er ook allerlei restjes kruiden in kwijt. Gebruik bijvoorbeeld een mix van peterselie, bieslook, basilicum en de naaldjes van rozemarijn en tijm. Maal ze fijn in de blender, voeg wat broodkruimels toe en klaar is je zelfgemaakte mix. Heerlijk voor een ovenschotel met vis! Heb je wat kruiden over? Zo bewaar je ze.

Het knapperige notenkorstje

Met een notenkorstje kun je uitpakken tijdens feestjes. Hak wat noten grof in de blender en voeg broodkruimels toe. Heel geschikt om een stukje wild in te paneren of te gebruiken als afwerking van een pompoenschotel.

Het traditionele kaaskorstje

Het beste resultaat krijg je met een goede smeltkaas zoals Emmental, Gruyère of Parmezaan, of een mix van deze 3. Gebruik Mozzarella voor een zacht resultaat of een pittige Cheddar voor een stevigere smaak. Wil je scoren bij echte kaasfans? Kies dan voor raclette-kaas. Welke kaas je het beste bij je ovenschotel past, lees je hier.

Top 5 ovenschotel recepten

De lekkerste recepten

Top 5 ovenschotel recepten

Zo maak je ovenschotels als een ware professional

Tips & tricks

Zo maak je ovenschotels als een ware professional

Toon meer