How to

Zo maak je een smeuïge puree

Bij de winter horen natuurlijk winterse gerechten. Stamppot, ovenschotels… En die zijn het lekkerst met een smeuïge aardappelpuree. Lees hier onze tips & tricks en ga aan de slag!

  • Gebruik geen vastkokende, maar een loskokende (of kruimige) aardappelsoort. Denk bijvoorbeeld aan Desiree of Eigenheimer. Wil je meer weten over welke aardappelsoorten geschikt zijn voor puree? Klik hier.
  • Kook de aardappelen, stamp ze en voeg daarná pas melk en boter toe. Doe dat op gevoel en niet volgens het recept, anders wordt je puree misschien te dun. Tip: smelt de boter vooraf in de melk, zodat je makkelijk kunt doseren.
  • Voeg het ei pas op het laatst toe, zodat het niet kan stollen.
  • Werk eventueel af met andere smeuïge extra’s zoals room of kruidenkaas.
  • Varieer eens met andere aardappels en groenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van puree van zoete aardappel, met pompoen en bloemkool?
  • Serveer meteen, zodat je puree niet uitdroogt door de warmte. Warm je de puree opnieuw op? Voeg dan een extra scheutje melk of een klontje boter toe.
Toon meer