Voilà!

8 manieren om je soep op te leuken

Een feestelijke soep op tafel zetten is minder ingewikkeld dan je denkt. Laat die glitter-parasolletjes maar achterwege, want met deze 8 simpele tips zet je in no time een super-soep op tafel.

  • Kies je lievelingssoep als basis voor je feestsoep maar werk het af met feestelijke extra’s zoals croutons, homemade pesto of zelfgemaakte chips van bacon.
    Tip: leg wat baconchips 2 minuten in de oven, breek ze daarna in stukjes en klaar is je feestgarnering!

  • Wie echt creatief uit de hoek wil komen, tekent figuren met room of extra vierge olijfolie.
    Tip: teken in je feestsoep een figuur met room, door de room voorzichtig in de soep te druppelen en vervolgens met het puntje van een mes strepen of cirkels te trekken.

  • Serveer je feestsoep niet in een klassiek bord, maar in een retro kom of een hip glaasje.

  • Voor je garnering kun je het best contrasterende kleuren gebruiken. Hiermee maak je de soep optisch aantrekkelijker en spannender. Het is wel belangrijk de smaken van de soep en de garnering op elkaar af te stemmen. Een (Chinese) tomatensoep met taugé als garnering is bijvoorbeeld een mooie combi.
  • Met verse bieslook, waterkers, basilicum, bosui of lente-ui, rode peper voor extra pit, gehakte tijm of rozemarijn kun je prachtige garneringen maken voor je feestsoep. Verse koriander is ook mooi en heeft een unieke smaak, al is die unieke smaak niet voor iedereen even lekker.
  • Amandelschaafsel doet het niet alleen goed op taarten en cakes, maar werkt ook prima als strooisel over je feestsoep.
  • Garnalen kunnen een heerlijke toevoeging zijn, als je ze aan de juiste soepen koppelt. Noordzee-garnaaltjes zijn een schattige garnering met een rijke smaak, maar ook de Noorse garnalen zijn met hun grotere maat prima te gebruiken.
  • Kort gebakken chorizo kan ook een enorme game changer zijn voor je feestsoep. Het geeft niet alleen een feestelijk tintje, je pept de smaak er ook gemakkelijk mee op.
Toon meer