Getest door de redactie

Pittige erwtensoep van Unox

De redactie van Cook Love Share is – natuurlijk – dol op koken en grijpt vaak naar onbekende producten in de winkel. Wat kún je precies met zeewier, sumak of gerookte paprika? En vooral: hoe smaakt het? In de rubriek ‘Getest’, proberen we dat soort nieuwe en verrassende producten uit.

Deze keer test redacteur Kim pittige erwtensoep van Unox. Vindt ze het een aanrader of zegt ze: laat maar liggen?

Soep is liefde 

Ik ben een enorme soepliefhebber. Op de een of andere manier is soep altijd goed. Een kom verwarmende soep is perfect als 4-uurtje bij een rommelende maag, als licht voorgerecht of juist als snel en voedzaam avondmaal bij weinig zin in koken.  Soep geeft me altijd zo’n fijn vertrouwd gevoel. Dit comfort food bij uitstek wordt ook niet voor niets ‘troostvoer’ genoemd. Geef je een geliefde een kom soep, dan geef je pure liefde. En wat is er mooier dan dat?

Verrassende twist

Erwtensoep, wie is er niet mee opgegroeid? Er bestaat volgens mij geen gerecht dat méér Hollands is, dus wie aan onze nationale soep komt, moet wel van hele goede huizen komen. Vandaag test ik dan ook de pittige erwtensoep uit zak van Unox met katenspek, rode peper en de bekende Unox rookworst. Erwtensoep dus, maar dan met een spicy twist door de rode peper. Omdat je niet altijd zin en tijd hebt om zelf uren in de keuken te staan. Ik maak graag mijn eigen soepen from scratch maar een erwtensoep in elkaar draaien voor 1 persoon (ik woon alleen)? Dat gaat me toch net iets te ver! Dan is zo’n soep uit zak een uitkomst. En het moet gezegd: deze soep komt héél dichtbij een homemade soepje.

Dit zit erin

Ik duik eerst in de receptuur en zie vooral veel groenten en een hele rits aan kruiden. Mmm! Blij verrast ben ik door het feit dat het zo veel mogelijk duurzaam geteelde groenten betreft. Verder zie ik katenspek (lekker hartig en geeft een aangename bite) en natuurlijk de welbekende Unox worst. Zelf vind ik het een prettig idee dat er geen toegevoegde smaakversterkers en kunstmatige kleurstoffen aan de soep zijn toegevoegd.

Na een drukke dag op de redactie gaat de soep, hup, de pan in. Omdat ik echt een groenteliefhebber ben gooi ik er nog wat extra wortel en prei door. Dit hoeft overigens niet, de soep is al lekker gevuld. Na de eerste hap vraag ik me af waar die pittige smaak vandaan komt. Ik bestudeer de verpakking. Ha, rode peper! Houd je wel van een beetje spicy? Dan is dit jouw soep. Hij is overigens niet zó pittig dat je de rest van de dag alleen maar water wilt drinken!

Eindoordeel

Zin in een snelle snert en op zoek naar een goede vervanging van je zelfgemaakte versie? Dan is deze pittige erwtensoep ideaal. Hij is net even anders dan de vertrouwde kom snert; lekker ter afwisseling. Zo’n gevulde soep in zak is ideaal om altijd in je voorraadkast te hebben. Bij veel trek en weinig tijd staat er binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. De soep heeft een volle smaak en bevat lekker veel groenten, ook niet onbelangrijk.  Tip: maak een complete maaltijd van de soep door er een lekker stuk brood in te dippen.

Je koopt de soep in zak in de supermarkt voor een paar euro.

Benieuwd naar deze en andere soepen van Unox? Je vind ze allemaal hier.

Toon meer