Wok & rollen bij de Chinees

De leukste namen van wokrestaurants

Hollanders zijn er gék op: onbeperkt wokken tegen een vaste prijs. Niet voor niets dat de wokrestaurants als paddenstoelen uit de grond schieten, maar is het echt waar of juist cliché dat ze bijna allemaal dezelfde naam dragen?

Chinese lantaarns zorgen voor de sfeerverlichting, een rood tapijt voor de gezelligheid, en de goudrode muren geven dat extra Aziatische touch. Je bent beland in een wokrestaurant. Grote kans dat je je bevindt in De Chinese Muur, restaurant Lotus, of in Kota Radja. Dat zijn namelijk de meest voorkomende namen van wokrestaurants in Nederland. Volgens NRC Q blijken er van tweeduizend oosterse restaurants, vijftien namen te zijn die vaker van tien keer voorkomen in Nederland.

Populairste namen

De meest voor de hand liggende namen zijn:

  • China Garden
  • Azië
  • China
  • Peking
  • Happy Garden
  • Hong Kong
  • Ni Hao
  • China Town
  • De Mandarijn

Deze komen allemaal vaker van tien keer voor in Nederland. En we hebben ook bijna allemaal wel een ‘De Lange Muur’ op de hoek zitten. Misschien niet origineel, maar ze werken wél.

Bijzondere namen van wokrestaurants

Maar! Er blijven natuurlijk Aziatische restaurants over die wel een unieke naam van hun eigenaar hebben gekregen. Wij gingen op onderzoek uit en vonden hilarische namen – creatieve en minder creatieve, maar grappig zijn ze zeker! Startend in Hoofddorp, waar je als je lekker wilt wokken al snel belandt bij Hollywood ehh… wok! Restaurant Hollywok dus.

Het fijne van wokken is dat je nooit eenzaam hoeft te zijn, zéker niet in dit restaurant:

Woktrucs

Rock-‘n-rollen, maar dan op z’n Aziatisch? In Florida kan het:

Woktrucs 2

In Antwerpen kun je je wokgerecht meenemen:

Wok-'n-rollen bij de Chinees 1

We sluiten de culinaire wereldreis af door aan te meren in Australië:

Woktrucs 1

Verder viel ons op dat er veel verbasteringen van bekende liedjes worden gemaakt:

Wok-'n-rollen bij de Chinees 3

Wok-'n-rollen bij de Chinees

Het wachten is nu nog op We will wok you, The wokking dead en Wokking Perfect. Wist je trouwens dat die wokrestaurants je best een beetje in de maling nemen? Zo doen ze dat.

(Tekst: Elke Doevelaar)

9x supersimpel wokken

Receptenset

9x supersimpel wokken

Toon meer