Babi pangang met boontjes

Babi pangang met boontjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Babi pangang met boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el zonnebloemolie
    • 400 g hamlappen (in reepjes)
    • 1 pot atjar tjampoer (350 g) (uitgelekt)
    • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 zakje mix voor babi pangangsaus (43 g)
    • 1 blikje ananasstukjes (227 g)
    • 300 g fijne mienestjes

Babi pangang is allang niet meer een gerecht dat je alleen bij de chinees bestelt. Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. Dat bewijst dit recpet! 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in water met zout de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Verhit de olie in een wok. Bak de vleesreepjes in 4 minuten bruin en gaar. 

  3. Breng het blik ananas met het sap, de helft van de atjar tjampoer, 50 ml water en de sausmix al roerende tegen de kook en laat 2-3 minuten verwarmen tot een gebonden saus. Schep de saus bij het vlees.

  4. Serveer de mie met de babi pangang, de boontjes en de rest van de atjar tjampoer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!