Banana pancakes met ei en banaan

Banana pancakes met ei en banaan

Een recept van Foodblogger Phood.nl
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Banana pancakes met ei en banaan

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 1 portie:

    • 1 snufje vanille-extract (extra smaakmaker)
    • 1 scheutje honing
    • 1 banaan
    • 1 snufje kaneel (extra smaakmaker)
    • 1 snufje zout (extra smaakmaker)
    • 2 eieren
Pannenkoekjes met slechts twee ingrediënten: is het mogelijk? Ja hoor! Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen ‘banaan-ei-pannenkoekjes’: je prakt een banaan, klutst twee eieren, je mengt dit door elkaar, en hiervan bak je pannenkoekjes. Lekker met vers fruit als blauwe bessen en frambozen, met een druppeltje honing of ahornsiroop of gewoon zo. Ze zijn namelijk zoet genoeg van zichzelf! (Phood.nl)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Prak de banaan fijn, totdat er een soort papje ontstaat.

  2. Kluts de eieren in een kommetje totdat ze één geheel vormen. Kluts niet te lang door.
  3. Voeg de banaan bij het eimengsel en roer even goed door. Voeg ook eventueel een snufje zout en wat kaneel toe.
  4. Verwarm wat olie (zonnebloemolie of kokosolie) in een koekenpan en doe wat beslag in de pan en bak pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 10 cm.
  5. Draai om wanneer de onderkant mooi bruin is. De bovenkant is dan hoogstwaarschijnlijk nog niet gestold, dus het omgooien is even oefenen. Let wel goed op, want de pannenkoekjes kunnen snel bruin worden.
  6. Herhaal dit totdat je beslag op is, en klaar zijn je pannenkoekjes!

Misschien vind je deze pannenkoekjes met ricotta ook wel lekker!

Eet jij elke dag hetzelfde voor ontbijt en wil je wel eens wat anders? Hier vind je genoeg inspiratie!

Banana baby: 9 feiten en fabels over bananen

Misschien vind je dit ook wel lekker!