Bananenbrood zonder suiker en boter

Bananenbrood zonder suiker en boter

Een recept van Foodblogger Phood.nl
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bananenbrood zonder suiker en boter

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl zout
    • 2 tl
    • 50 g volkoren (spelt)meel
    • 125 g havermoutmeel (dit is fijngemalen havermout, zelf te maken in een keukenmachine, maar ook te koop bij supermarkten en bio-winkels)
    • 1 tl vanille extract
    • 3 eieren
    • 50 g dadels
    • 3 rijpe bananen (bruin van buiten, mooi van binnen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. 

  2. Doe de bananen met de dadels in de keukenmachine en laat deze draaien totdat de banaan tot puree is geworden en de dadels in kleine stukjes er doorheen zijn gemalen. 

  3. Voeg hieraan de eieren, vanille-extract, havermoutmeel, volkoren (spelt)meel, bakpoeder en zout toe en laat net zo lang draaien totdat er één geheel ontstaat, en stop dan direct. Als je te lang doormixt, kan het zijn dat je brood wat vaster wordt, en dat wil je juist vermijden.
  4. Bekleed nu je cakeblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Zet nu in de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Laat afkoelen op een rek.

  5. Tips:

    - Dit bananenbrood is vers uit de oven natuurlijk heerlijk, maar na 2-3 dagen is 'ie op z'n best.

    - Je kunt het bananenbrood zo'n 5 - 6 dagen bewaren. Krijg je hem niet binnen die tijd op? Snijd er dan plakken van en vries ze in, gaat prima!

Alleen pure ingrediënten zorgen voor de zoete smaak en smeuïge substantie van dit heerlijke brood.

Nog zo'n voedzame snack: Muffins met gedroogd fruit

Misschien vind je dit ook wel lekker!