Mexicaanse hamburger

Mexicaanse hamburger

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse hamburger

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 krop ijsbergsla
    • 2 el jalapeñopeperreepjes
    • 4 hamburgers
    • 1 rode paprika
    • 1 tl Mexicaanse kruiden
    • 10 g margarine (of 1 el vloeibare margarine)
    • 4 broodjes (bijvoorbeeld kaiserbroodjes)
    • 75 g maiskorrels
    • 150 g guacamoledip

Een hamburger op zijn Mexicaans. Kan het nog beter? Bereid de hamburger in een grillpan of op de barbecue voor die lekkere rooksmaak. De combinatie van het vlees met de frisse guacamole is onweerstaanbaar!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de paprika en de sla schoon en snijd het in reepjes. Bestrooi de hamburgers met de kruidenmix. 

  2. Verhit de (vloeibare) margarine in een koekenpan en bak de hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin, keer halverwege. Je kunt de burgers natuurlijk ook op de barbecue bakken!

  3. Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenzijde met guacamoledip. Laat de mais uitlekken.

  4. Verdeel de sla, paprika en mais over de broodjes. Leg de hamburgers op de broodjes en garneer met de jalapeñopepers. Klap de broodjes dicht en serveer met de tacochips.

Liefhebber van de Mexicaanse keuken? Deze recepten zijn voor jou!

De lekkerste recepten: 7x hamburgers

BBQ tijd! De lekkerste sauzen voor bij de bbq

Misschien vind je dit ook wel lekker!