Bloemkool stamppot met ham en kaas

Bloemkool stamppot met ham en kaas

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Bloemkool stamppot met ham en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 kg bloemkool
    • 200 g hamreepjes (of een paar plakken ham)
    • 500 g preien
    • 50 g
    • 2 scheuten
    • 1 snuf peper en zout
    • 1 klontje boter (eventueel)

Stamppot is een echte Hollandsche klassieker, met wat spekjes en natuurlijk een kuiltje jus. Geen fan van spek? Probeer dan deze lekkere stamppot van bloemkool met ham en kaas. Een simpel recept en tevens een lekker gerecht voor de allerkleinsten:

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes ca. 15 minuten. 

  2. Snijd de prei fijn en giet een scheutje olie in een pan. Bak de prei ca. 4-5 minuten aan totdat hij lekker zacht is. 

  3. Snijd de ham in stukjes. Stamp de bloemkool fijn met een scheut melk, snufje zout en peper en eventueel een klontje boter.

  4. Meng de stukjes ham, de geraspte kaas en de prei door de gestampte bloemkool. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!