Bonenburgertjes met feta

Bonenburgertjes met feta

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bonenburgertjes met feta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rode paprika (in stukjes)
    • 1 bosje koriander (grof gehakt)
    • 2 blikken borlottibonen (a 310 g, uitgelekt)
    • bloem (3 volle eetlepels)
    • zout en peper
    • 1 kg vastkokende aardappelen (in blokjes)
    • 100 g (verkruimeld)
    • 2 tenen knoflook
    • 4 el olijfolie

Op zoek naar een lekker recept voor vegetarische burgertjes?  Met deze bonenburgertjes met feta zit je zeker gebakken. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de aardappel en de paprika ca. 8 minuten met de deksel op de pan op laag vuur.

  2. Pureer in de keukenmachine de bonen met de knoflook grof. Meng er vervolgens de bloem, de feta en zout en peper naar smaak door. Vorm 8 burgertjes van het bonenmengsel. 

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de burgertjes in 2-3 minuten per kant goudbruin.

  4. Neem de deksel van de aardappeltjes en bak ze op hoog vuur bruin en krokant. Schep er de koriander met zout en peper naar smaak door. 

  5. Serveer de aardappeltjes en paprika met de bonenburgertjes.