Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Gezonde recepten

Dankzij deze gezonde recepten zit je lekker in je vel.

Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. CookLoveShare heeft de lekkerste, gezondste recepten voor je verzameld plús slimme dieettips en meer handige informatie voor een gezonde leefstijl. Van gezonde recepten voor het ontbijt tot lekkers voor de lunch en makkelijke healthy avondmaaltijden. Je ontdekt het allemaal hier! 

Healthy = happy

Echt hoor: overweeg je
om wat vaker gezond te eten? Doen! Al is het alleen al doordeweeks. Het brengt je namelijk een hele hoop goeds. Zo krijg je meer energie, word je vrolijker want het eten dat je eet heeft impact op je brein, óók verlies je vet omdat je nu eenmaal groenten verkiest boven chips én je zit beter in je vel. Alleen maar voordelen dus!

Eten dat zorgt voor energie

We verklapten het al: het eten dat je tot je neemt heeft invloed op hoe energiek je bent. Zo kost voedsel met veel calorieën en vet veel meer energie om te verteren, waardoor jouw onzichtbare energiebalkje sneller rood wordt. Laat je lichaam daarom weer op met deze gezonde recepten. De ingrediënten zorgen voor een fijne energieboost, zodat je er weer tegen aan kunt.

Goedkoop én toch gezond

Ook als je niet veel te besteden hebt maar wél gezond wilt eten, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Zo flans je op basis van een blik tomaten, bonen en een gebakken spiegelei zo een heerlijk gezonde maaltijd in elkaar. Scroll door de recepten voor allerlei verschillende gezonde budget ideeën.

Kostelijk voor kids

Het gezegde luidt: elke dag twee ons groente en twee stuks fruit. Makkelijker gezegd dan gedaan? Dat valt mee. Ook voor kinderen kun je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Heus, geen spruitjes of übergezonde pot. ’Speziebonen? Bléh!’ Het zijn eerder slimme trucjes, het is maar net hoe je het serveert. Maak bijvoorbeeld kipnuggets van courgette, linzen, wortel en aardappel. Of wat dacht je van een pizza van bloemkooldeeg? Nog meer inspiratie vind je op deze pagina.

 Lees meer
Wat zijn koolhydraten?

Handig overzicht

Wat zijn koolhydraten?

Snelle pizza wrap

Recept

Snelle pizza wrap

6x gezonde 10-uurtjes voor de kids

Back to school

6x gezonde 10-uurtjes voor de kids

10x lekker slank

Receptenset

10x lekker slank