Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Kinderrecepten

Koken voor kinderen lastig? Niet met deze kidsproof recepten. Op deze pagina vind je heel veel leuke, lekkere en makkelijke recepten die je vóór en met kinderen – met enige assistentie – kunt maken. Koken met kinderen is hartstikke leuk, dus gooi die handen uit de mouwen, onze kinderrecepten staan al voor je klaar. Geen zorgen, ook voor kinderrecepten zónder koken ben je bij ons aan het goede adres.

Lunchtrommel

Het ontbijt is een onmisbaar begin van de dag, maar wist je dat een goede lunch net zo belangrijk is? Hier vind je leuke ideeën voor in de lunchtrommel mee naar school. Tip: stop naast een boterham of stukje ontbijtkoek ook zijn of haar favoriete groente en fruit in de broodtrommel, om te eten uit het vuistje. Deze lekkere hapjes zijn top na de lunch of als tussendoortje. Ook vind je handige tips en voldoende inspiratie voor verantwoorde 10-uurtjes.

Gezonde en voedzaame kidsproof recepten

Ben je op zoek naar kinderrecepten voor moeilijke eters? Soms verstoppen we groenten of laten we gerechten er grappig uitzien om het extra aantrekkelijk te maken voor kids. Gelukkig is dat niet altijd nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bloemkoolpizza, knapperige groentefriet van zoete aardappel uit de oven of een gezonde bananen pannenkoek? Dat gezond óók lekker kan zijn, bewijzen deze gerechten.

Wat de pot schaft

Een snelle en gezonde maaltijd op tafel zetten voor het hele gezin, waar dus ook je kids van smullen? Ideeën te over! Van ovenschotels voor kinderen, kidsproof spaghetthi recepten en soep tot wraps en vispakketjes uit de oven: eten wat de pot schaft was nog nooit zo makkelijk. Scroll door de recepten en vind een gerecht dat iedereen, zelfs de allerkleinsten lekker vinden. Een kookboek voor kinderen, maar ook voor jezelf.

Feestje op je bord

Hoe krijg je jouw kind zover om alle groenten op te eten, zonder dat het gezeur aan tafel oplevert? CookLoveShare deelt tips! We barsten van de kidsproof recepten om zelf te maken. Zo kun je – met een moeilijke eter thuis de knotsgekke meneer Krul serveren. Dat is een boterham met lekker beleg, radijsjes als ogen en krulsla als kapsel. Nog zo’n feestelijke boterham is meneer Kat, met oren van komkommer en snorharen van wortel. Het beleg kan je zelf verzinnen. Je wordt vanzelf creatief!

Traktaties

De jaarlijkse verjaardagstraktatie om uit te delen in de klas is elke keer weer een kriem. Het lijkt soms een onmogelijke opgave om een lekkere maar gezonde traktatie te bedenken, want de eisen zijn behoorlijk hoog. Je wil lekkere hapjes maken, maar je wilt ook vooral dat het makkelijke hapjes zijn. Ga je vrolijke dieren koekjes bakken of havermoutkoekjes? Gelukkig helpen deze 13 makkelijke kindertraktaties je uit de brand. Simpele, gezonde en lekkere traktaties die eenvoudig zijn om te maken. Doe er je voordeel mee.

 Lees meer
Koken met kids

Food File

Koken met kids

6x gezonde 10-uurtjes voor de kids

Back to school

6x gezonde 10-uurtjes voor de kids

Boterham met pindakaas in 6 partjes

Recept

Boterham met pindakaas in 6 partjes

Zó blijft het lekkers voor de kids heerlijk koel

Lunchtrommel-hack

Zó blijft het lekkers voor de kids heerlijk koel