Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Kip recepten

Van kippendij tot een hele braadkip: als je zou willen, kun je iedere dag wel een lekker recept met kip verzinnen. Deze populaire vleessoort heeft van zichzelf niet een heel uitgesproken smaak, en is daardoor ideaal om mee te koken. Kies uit een van de heerlijke kiprecepten en maak een volwaardig én smaakvol gerecht: 

Kip is één van de beste niet-vegetarische eiwitbronnen. Het is mager vlees, wat betekent dat het vetarm is en boordevol eiwitten zit. Deze eiwitten ondersteunen niet alleen een gezond lichaamsgewicht en zelfs gewichtsverlies: ze zijn ook belangrijk voor groei en spierontwikkeling. Hier vind je nog meer redenen om vaker kip te eten.

Kip kopen

Kipfilet is het meest gegeten deel van de kip. Het is lekker mals en makkelijk te bereiden. In plaats van kipfilet kun je ook kiezen voor kippendij. Dit heeft iets meer smaak en is ook wat steviger. Kippendij doet het ook erg goed in stoofpotjes. Dit zijn onze top 5 recepten met kip. Lekker, makkelijk en óók nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer?

Kip uit de oven

Kies eens voor een hele gebraden kip. Je vindt hier de perfecte tips om de braadkip in serveerbare stukken te snijden. Kippenpootjes of kippenvleugels worden vaak gebruikt om te frituren, maar je kunt ze ook heerlijk marineren en in de oven laten bakken.

Rijstrecepten met kip

Kip is niet alleen lekker uit de oven maar ook heerlijk om te verwerken in een gerecht met bijvoorbeeld rijst. Deze roerbakgroenten met kip en rijst zijn om te smullen! En dit is het geheim achter de zijdezachte kip van de Chinees op de hoek, zodat je het thuis ook na kunt maken.

Gezond gevogelte

Kip is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Het vlees bevat veel mineralen die je immuunsysteem een boost geven. Dit zorgt er dan weer voor dat je minder snel ziek wordt. Kippensoep wordt al lange tijd gebruikt als remedie voor het verlichten van verkoudheid, griep en ander veelvoorkomende infecties van de luchtwegen.

Als je je depressief voelt, verhoogt het eten van gevogelte ook de serotonine in je hersenen. Het verbetert je stemming, vermindert stress en het sust je in slaap. Kortom, kip is een veelzijdig stukje vlees.

Kies je favoriete recept met kippie en ga aan de slag. Veel kookplezier!

 Lees meer
Kipburger in 5 stappen

Zo makkelijk is het!

Kipburger in 5 stappen

5x wrap met kip

5x wrap met kip

Boterham kip-mango

Recept

Boterham kip-mango

7 redenen om vaker kip te eten

Food Academy

7 redenen om vaker kip te eten