Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Lasagne recepten

Je kunt lasagne maken, helemaal zoals je zelf wilt. Ga je voor een vegetarische variant of maak je toch liever een lasagne met vis of vlees? Maak lasagne lekker slank door de lasagnebladen te vervangen voor courgette en minder kaas te gebruiken. 

De geschiedenis van deze pasta

In de tijd van de Grieken en de Romeinen werd al gesproken van een gerecht dat lijkt op de hedendaagse lasagne. De laganon was plat deeg in smalle repen dat in de oven werd gebakken. Uiteindelijk leek dat dus meer op een pizza, maar het wordt toch als de voorloper van onze lasagne gezien.

Slanke lasagne

Vervang de pastavellen voor courgette of aubergine en gebruik ricotta in plaats van béchamelsaus. Zo maak je deze pasta slank en gezond. Verder doe je er lekker veel groenten in als champignons, paprika, ui, maar ook bloemkool en en worteltjes geven een lekkere bite. Spinazie en lasagne gaan ook heel goed samen. Let wel op met het opwarmen van de ovenschotel, niet alle groenten blijven even lekker en gezond.

Lasagne opwarmen

Bewaar de lasagne als ‘ie afgekoeld is in een afgesloten bak in de koelkast. Als je de lasagne een dag van tevoren hebt gemaakt, kun je ‘m de volgende dag nog prima opwarmen in de oven (halfuurtje op 160 á 180 graden) of de magnetron (dan wordt het korstje wel een beetje zacht).

Lasagne Bolognese

Je kan eindeloos variëren met lasagne, maar de echte klassieker is lasagne bolognese. De saus is eigenlijk een ragú die je uren laat pruttelen, zodat de smaak van alle ingrediënten helemaal door de saus getrokken wordt. Natuurlijk zijn er ook snelle varianten, vegetarische versies en fantastische lasagne met vis. Hieronder alle lasagnerecepten:

 Lees meer
Top 5 lasagnerecepten

Jullie favorieten:

Top 5 lasagnerecepten

Lasagne: de lekkerste recepten

Italiaanse klassieker

Lasagne: de lekkerste recepten

Je ovenschaal weer brandschoon met dit ene ingrediënt

Video

Je ovenschaal weer brandschoon met dit ene ingrediënt

Zo krijg je hét perfecte korstje op je ovenschotel

Handige tips

Zo krijg je hét perfecte korstje op je ovenschotel