Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Lente recepten

Lente, daar worden we vrolijk van! Jij ook? Als de zon schijnt is het tijd voor heerlijke lentegerechten. Van frisse salades tot lichte lentesoepen en van ontbijtjes vol fruit tot gezonde snacks: vier de lente met deze verrukkelijke gerechten. Er zijn weer volop frisse lentegroenten verkrijgbaar, zoals asperges, tuinbonen, meiraapjes en radijs. Hier vind je volop inspiratie voor de lekkerste lentemaaltjes en de leukste lentetips.

Zo fijn, die lentekriebels! Een grote lenteschoonmaak thuis, flink opruimen (ja, ook je keukenkastjes!) en je winkelmandje volgooien met de lekkerste lentegroenten. Als je daar niet gelukkig van wordt… Zin om je lichaam te voorzien van nieuwe energie? En eventueel een paar winterkilo’s verliezen? Dan zijn deze lichte lenterecepten echt iets voor jou. Maak nu een start met gezond eten en kies voor groenten van het seizoen. Dat is niet alleen lekkerder, maar nog beter voor je portemonnee ook!

Typische lentegroenten

Welke groenten op dit moment op hun best zijn? Die lijst is lang! Van bloemkool en paddenstoelen tot prei en raapstelen. En van radijs tot rode biet en spinazie tot asperges. De lente is één groot feest voor je smaakpapillen! Naar welke lentegroenten kijk jij het meeste uit?

Salades & soepen

Laat die salades maar komen! Wij eten ze het hele jaar door, maar in de lente hebben we er extra veel zin in. Wat dacht je van deze healthy lente salade recepten? Zorg dat je voldoende varieert met verschillende lentegroenten- en fruit. Dit seizoen is ook perfect voor soepen. Op CookLoveShare vind je de allerlekkerste lentesoepen, die ook nog eens makkelijk te maken zijn.

Vitaminen

De frisse, felle kleuren van lentegroenten zien er prachtig uit in de keuken en zijn ook nog eens gezond! Lentegroenten zijn namelijk rijk aan vitamines. Zo zijn asperges rijk aan vitamine B1 en foliumzuur (vitamine B11) en bevat rucola veel vitamine B6 en magnesium.

Gezonde lenterecepten

Bye stamppotten en stoofpotjes, het is tijd voor lichte lentegerechten. Hoe lekker dit comfort food ook is, we willen straks wel een beetje knap in die bikini verschijnen. Hoe je dat doet? Kies voor lekker gezonde lente recepten, eventueel koolhydraatarm, of gewoon bomvol frisse groenten. Ontdek gauw hoe je koolhydraten kunt blijven eten zonder aan te komen.

Hieronder vind je al onze recepten, daarnaast vind je in deze dossiers nog veel meer tips en inspiratie voor een heerlijk lange lente:

Dossiers:

Lente Gezonde recepten Slanke recepten

 Lees meer
11 x inspiratie: de lekkerste lenterecepten

+ 1 extra voorjaarsrecept!

11 x inspiratie: de lekkerste lenterecepten

8x verrassende variaties op klassieke asperges

Receptenset

8x verrassende variaties op klassieke asperges

Dit is waarom je écht vaker asperges zou moeten eten

Feest: het aspergeseizoen is geopend!

Dit is waarom je écht vaker asperges zou moeten eten

Het allerlekkerste in april: seizoensgroente- en fruit

Eet het seizoen

Het allerlekkerste in april: seizoensgroente- en fruit