Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie

Slanke recepten

Wil je graag wat afvallen of op gewicht blijven? Dan is een gezond voedingspatroon daar een belangrijke basis voor. Op deze pagina vind je gezonde en slanke recepten die je helpen bij een gebalanceerde levensstijl. Van sapjes en snelle wraps tot groenteschotels en gezonde ontbijttips: met deze recepten wordt of blijf je lekker fit.

Smoothies

Op zoek naar een frisse smoothie? Deze sapjes zijn een bron van vitaminen en geschikt voor ieder moment van de dag. Ga je voor een groene, rode of oranje sap? Of juist een tropische mix? Varieer met je favoriete groenten en fruit: zo is elk sapje weer anders. Laat je inspireren door onze recepten en tips voor de lekkerste en meest gezonde smoothies.

Het ontbijt: Een goed begin…

… is het halve werk. Juist! Sla nóóit je ontbijt over. Ontbijten vormt de basis voor je dag en is daardoor erg belangrijk, maar vooral ook lekker. Met deze recepten wordt het zelfs een feestje om op te staan. Ze zijn vetarm en voedzaam, zodat je er de hele ochtend flink tegenaan kunt. Ga je voor een van de bananenbroden, kwarkrecepten, zelfgemaakte granola of pannenkoekjes? Voor elk wat wils!

Take a break

Wat extra brandstof nodig? Deze gezonde tussendoortjes zijn niet alleen lekker, ze geven je net die energieboost die je op een dag nodig hebt. Maak je eigen energierepen, shakes of power balls (met dadels en noten). Maar ook soepen of muffins zijn een goede snack. Tip: maak op een vrije middag voldoende voor de hele week, zo kun je iedere dag iets mee naar school of je werk nemen.

Lunch

Naast een dubbele sandwich, kun je ook met een omelet, soep of salade gezond variëren. Met deze lekkere lunchrecepten laad je weer op voor de rest van de dag. Helemaal verantwoord. Ook lekker: maak je eigen groentespreads!

Pasta van groenten

Als er iets razend populair is, zijn het wel courgetti, pompetti- en andere groentespaghetti-recepten. En van bloemkool kun je prima couscous maken. Wél de smaak van een lekker pastagerecht, maar met een stuk minder koolhydraten. Je kunt het eenvoudig zelf maken of al gesneden in de supermarkt kopen. Leef je uit met deze nieuwe foodtrend.

Dinner time

Na een dag hard werken is een goede avondmaaltijd een must. Hier vind je slanke, maar voedzame receptideeën. Wat dacht je van bloemkoolcouscous, rijstvelloempia’s of een kruidige quiche? Maar ook als je minder tijd of geld hebt, vind je hier snelle en low budget recepten. Uit de Hollandse of internationale keuken. Bon appetit!


 Lees meer
Zo word je net zo grenzeloos gezond als tophockeyster Ellen Hoog

Interview

Zo word je net zo grenzeloos gezond als tophockeyster Ellen Hoog

10x lekker slank

Receptenset

10x lekker slank

Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen

Zeg maar vaarwel tegen die vakantiekilo's

Zo kun je koolhydraten eten zonder aan te komen

4 verrassende tips voor een slanke stamppot

Kwestie van slim kiezen

4 verrassende tips voor een slanke stamppot