Chipolataspiesje met groene rijstsalade

Chipolataspiesje met groene rijstsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Chipolataspiesje met groene rijstsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 metalen spiesen
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 komkommer (in blokjes)
    • 8 chipolataworstjes
    • 3 stengels bleekselderij (in boogjes)
    • 225 g doperwten (diepvries) ontdooid
    • 3 el yoghurtmayonaise
    • 300 g

Een voedzaam, zomers en keurrijk gerecht maak je in een handomdraai met dit recept voor chipolataspiesjes met groene rijstsalade. Bereid de spiesjes op de barbecue of grill. Heerlijk fris met de yoghurtmayonaise. Eet smakelijk!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd de worstjes in stukjes van 2 cm en rijg ze aan de spiesen. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 minuten bruin en gaar.

  3. Giet intussen de rijst af en spoel onder stromend water koud. Meng er de ui, de komkommer, de bleekselderij en de erwten door. Schep er de mayonaise met zout en peper naar smaak door.

  4. Leg de spiesjes op een schaal en serveer met de rijstsalade. Lekker met stokbrood.

De lekkerste recepten: Spiesjes

Handig BBQ-overzicht: Alles wat je wilt weten én wat je nodig hebt

Meer foodinspiratie: 13x vleesgerechten voor op de BBQ