Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Couscous met gegrilde groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 20 g (geperst)
    • 40 g uien (gesnipperd)
    • 200 g aardappelen (in plakjes gesneden)
    • 200 g wortels (gesneden)
    • 200 g pompoenen (gesneden)
    • 150 g paprika's (gesneden)
    • 45 ml olijfolie
    • 225 g
    • 60 ml Calvé Moroccan style harissa

Een gemakkelijke vegetarische maaltijd die je nu al een zomers gevoel geeft. Want laten we eerlijk zijn, we zitten toch (bijna) allemaal op warmere temperaturen te wachten?

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden (heteluchtoven op 160°C).
  2. Leg de knoflook, uien, aardappelschijfjes, wortels en paprika op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover. Kruid naar smaak en schep de groenten om.
  3. Rooster de groenten in de oven, zonder af te dekken, voor 20-30 minuten of tot het gaar is.

  4. Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verdeel de groenten over de couscous en serveer met de harissasaus.
  6. Variatietip: je kunt ook zoete aardappel, selderij of andere groenten gebruiken. Zorg dat je de groenten niet té lang kookt.

Op zoek naar meer doordeweekse recepten? We hebben ze voor je op een rij gezet!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!