‘Frietjes’ van rauwkost met avocado-mayo dip

‘Frietjes’ van rauwkost met avocado-mayo dip

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

‘Frietjes’ van rauwkost met avocado-mayo dip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 komkommer
    • 2 zoete puntpaprika's
    • 1 bosje bospenen
    • 1 rijpe avocado
    • 4 el Calvé Yofresh
    • 1 citroen

Bij het eten van deze frietjes hoef je je absoluut niet schuldig te voelen. Ze zijn namelijk knettergezond!

Minder dan 30 minuten

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer in 4 of 5 gelijke stukken. Snijd die stukken in 8 gelijke partjes en verwijder de zaadlijsten.

  2. Snijd de bovenkant van de zoete paprika’s en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s in 2 of 3 gelijke stukken, een beetje afhankelijk van de lengte, en snijd daarna in reepjes van ongeveer 1 centimeter breed.
  3. Schil de bospeentjes en snijd het groen eraf. Snijd daarna in stukjes die ongeveer net zo groot zijn als de andere ‘frietjes’.

  4. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Trek de schil van het vruchtvlees, of schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Prak het vruchtvlees tot moes en meng de mayonaise erdoor tot een smeuïg mengsel. Voeg naar smaak peper, zout en wat citroensap toe.

  5. Serveer de ‘frietjes’ met de ‘mayonaise’.

  6. Tip: Als je wat maistortillas (of andere wraps) over hebt kun je die dun met olie bestrijken en in een oven van 160 graden in ongeveer 5 minuten knapperig roosteren en daarna in stukjes breken of snijden. Dan heb je een soort ‘tortilla-chips’ die lekker zijn bij de avocado-mayodip. Tip: Je kunt ook selderijstengels in ‘frietjes’ snijden, maar niet alle kinderen houden ervan en je kunt er ook allergisch voor zijn. Tip: Vraag de lokale snackbarhouder of je wat frietbakjes kunt kopen om alles in te serveren. Ook leuk als schooltraktatie!

Benieuwd naar meer? Wij hebben de lekkerste recepten met mayonaise voor je op een rij gezet. Smakelijk!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!