Garnaaltjes met basilicum mayonaise, fijne sla en krokante basilicum

Garnaaltjes met basilicum mayonaise, fijne sla en krokante basilicum

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Garnaaltjes met basilicum mayonaise, fijne sla en krokante basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 takjes basilicum
    • 2 el Calvé mayonaise
    • peper
    • 4 el olijfolie
    • 8 blaadjes botersla
    • 12 garnalen (diepgevroren, gepeld en gekookt)
Heerlijk amusegerecht: cocktailgarnalen met kruidige basilicummayonaise, fijne sla en krokante basilicum. De basilicummayonaise maak je natuurlijk met Calvé Mayonaise. Laat iedereen genieten van jouw culinaire kwaliteiten met dit toch zeer eenvoudige en snelle recept. Erg lekker amusehapje of als tapasgerecht.
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Houd 12 vrij kleine blaadjes apart. Hak de rest van de basilicum heel fijn. Meng dit met de mayonaise en peper naar smaak.

  2. Verhit een laagje olijfolie van ca. 1 cm in een koekenpan. Leg er voorzichtig 3 blaadjes basilicum in en laat ze in minder dan een minuut knapperig worden. Schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak zo ook de andere basilicumblaadjes.

  3. Leg de blaadjes sla in amuselepels of op minischaaltjes. Leg daarop de cocktailgarnalen. Schep de basilicummayonaise op de garnalen en garneer met de krokante basilicumblaadjes.

Misschien vind je deze garnalencocktail van Lekker & Simpel ook wel lekker.

Bijna lege pot mayonaise? Maak er een vinaigrette in!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!