Gegrilde kipfilet met bbq-salade

Gegrilde kipfilet met bbq-salade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gegrilde kipfilet met bbq-salade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets à 150 g
    • 3 tomaten
    • 1 stokbrood
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 blikje mais (200 g, uitgelekt)
    • 1 pot bruine bonen (360 g, uitgelekt en afgespoeld)
    • zout en peper
    • 3 el Calvé barbecuesaus
    • 1 bosje peterselie (grof gehakt)
    • 2 el olijfolie
    • 1 kleine komkommer (in halve maantjes)

Een heerlijk eenvoudig recept voor bij de barbecue of op een zomerse avond. Serveer de gegrilde kip met een frisse salade. Zo lekker kan simpel zijn! 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  2. Doe intussen de tomaat, komkommer, ui, mais en bonen in een schaal. Schep er de barbecuesaus en peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Serveer de gegrilde kipfilet met de bbq-salade en het stokbrood.

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten met gegrilde kip!

7x het perfecte BBQ-bijgerecht: De gepofte aardappel (kan ook in de oven!)

Het kan dus wel: Slank barbecueën doe je zo!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!