Gegrilde asperges, kipburgertjes met gedroogde tomaat en pastasalade

Gegrilde asperges, kipburgertjes met gedroogde tomaat en pastasalade

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Gegrilde asperges, kipburgertjes met gedroogde tomaat en pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen
 • Ingrediënten

  • 400 g penne pasta
  • 1 kg witte asperges
  • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
  • 150 g zongedroogde tomaten (in olie)
  • 6 takjes
  • 250 g kipgehakt
  • 1.5 el gehaktkruiden
  • 2 el

Heerlijke gegrilde asperges, kipburgertjes met gedroogde tomaat en pastasalade. Dit verrukkelijke barbecue-gerecht is extra lekker door Knorr Kant-en-klare Aspergessaus. Bereid dit heerlijke asperge-gerecht voor 4 personen op de bbq of grill.

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

 1. Steek de barbecue aan (een half uur van tevoren) of verwarm de grill voor op de hoogste stand (15 minuten van tevoren).

 2. Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (ca. 3 cm) eraf. Kook ze 10 minuten. Haal de asperges vervolgens uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.

 3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
 4. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden en 2 eetlepels zongedroogde tomaatstukjes. Vorm er 12 bolletjes van en druk deze plat.

 5. Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de tomaatjes, 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes en de balsamicoazijn. Voeg naar smaak peper toe. Hussel op het laatst de blaadjes basilicum door de pastasalade.

 6. Leg de asperges en de kipburgertjes op het rooster van de hete barbecue of grill, bestrijk ze met wat van de tomatenolie uit het potje zongedroogde tomaten en rooster ze ca. 5 minuten. Keer af en toe.

 7. Verwarm ondertussen de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 8. Hussel op het laatst de blaadjes basilicum door de pastasalade. Verdeel de asperges over 4 borden, schep er wat pastasalade bij en leg de burgertjes ernaast. Schep de aspergesaus over de asperges en serveer de rest van de salade er apart bij.
 9. Serveertips: - Je kunt ook een grillpan gebruiken. Rooster daarin de asperges en bak de burgertjes in een (droge) koekenpan met antiaanbaklaag, zodat ze toch tegelijk klaar zijn. - Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!