Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 4 el olijfolie
    • 1 komkommer
    • 1 blik ananas (schijven op siroop)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
    • 1 el munt (fijngehakt)
    • 4 tomaten (in plakjes)
    • barbecuespiesen of satéprikkers

Met dit recept zet je een heerlijke biefstuk op tafel, geserveerd met aardappelspiesjes en een frisse salsa. Daar maak je toch iedereen blij mee? Biefstuk is ook heel lekker op de BBQ. Het grillen geeft een lekkere rooksmaak aan het vlees en houdt het vlees lekker sappig, Grill de steak kort op een hete bbq. Kijk onder het recept voor meer BBQ tips.

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm. Kook ze in een bodem water met zout 5 minuten.

  2. Snijd de komkommer en ananas in blokjes van 2-3 mm. Schep er de ui, munt en 1 eetlepel olijfolie door. Breng de salsa op smaak met zout en peper.

  3. Giet de aardappelpartjes af en schep ze door 2 eetlepels olijfolie. Rijg ze aan de spiesen.

  4. Wrijf de biefstuk in met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.

  5. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Rooster de aardappelspiesen in 6 minuten goudbruin. Gril het vlees in ca. 2 minuten per kant bruin en naar wens gaar.

  6. Verdeel de tomaat over 4 borden. Leg er de biefstuk op. Schep er een beetje salsa over. Serveer met de aardappelspiesen en geef de rest van de salsa apart erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!