Gegrilde zalm op de barbecue

Gegrilde zalm op de barbecue

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Gegrilde zalm op de barbecue

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 zalmmoten
    • 250 g
    • 4 sinaasappelen
    • 2 sjalotten
    • 400 ml
    • 2 chilipepers
    • 0.5 tl sambal
    • 1 handje postelein
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • margarine
    • 2 stukken

Je denkt bij barbecueën vast meteen aan een schaal vol hamburgers en sateetjes. Maar: vergeet de vis niet! Dit recept voor gegrilde zalm van de barbecue is zowel pittig door de sambal als fris door de sinaasappel. Eet smakelijk!

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met de sambal en peper en zout naar smaak. Wentel de zalmmoten erdoor en laat de vis 10 minuten marineren.

  3. Doe de couscous in een kommetje en schenk de warme bouillon en de steranijsjes erbij. Laat 5 minuten wellen en roer dan los met een vork. Schep de steranijsjes er voorzichtig uit.

  4. Pel de sjalotten en snipper fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper in fijne ringen. Pers de sinaasappels en vang het sap op. Rasp de schil en blancheer (kort koken) deze. Pel de overige 2 sinaasappels en snijd ze in partjes.

  5. Meng de couscous met het sinaasappelsap, de pepertjes, de gesnipperde sjalot, de sinaasappelschil en de -partjes. Schep om.

  6. Gril de zalmmoten goudbruin op de barbecue. Serveer met de couscous en een handjevol postelein.

  7. Tip: Lekker met een beetje Calvé Knoflooksaus of Calvé Sambasaus.

Van lekkere vispakketjes tot zalmforel: 7x vis op de bbq

Het kan dus wel: Slank barbecueen doe je zo!

Geen geplak! Met deze truc blijft je vis nooit meer plakken aan het rooster

Misschien vind je dit ook wel lekker!