Gehaktbal met abrikozen-rozemarijnsaus

Gehaktbal met abrikozen-rozemarijnsaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gehaktbal met abrikozen-rozemarijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 el abrikozenjam
    • 1 ui (in ringen)
    • 500 g panklare spruiten
    • 2 el olijfolie
    • 1 takje rozemarijn
    • 4 gehaktballen

Een gehakbtal geserveerd met een saus van ontbijtkoek, abrikozen en rozemarijn. Als dat niet goed klinkt!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballen rondom bruin aan en neem ze uit de pan. Fruit de uiringen in het bakvet. 

  3. Voeg de abrikozenjam met ca. 200 ml water, de ontbijtkoek en de rozemarijn toe. Leg de gehaktballen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Kook intussen de spruiten in weinig water met zout in 8-10 minuten beetgaar.

  5. Verdeel de gehaktballen met aardappelen en saus over 4 borden en serveer met de spruitjes.

Ook lekker met abrikozen: Pilaf met kerrie

Gehaktbal: De lekkerste recepten

Misschien vind je dit ook wel lekker!