Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
    • bieslook (een paar sprietjes, fijngesneden)
    • 125 ml crème fraîche
    • zout en peper
    • aluminiumfolie
    • houten prikkers of satéstokjes

De gepofte aardappel is heerlijk als bijgerecht bij al het vlees op de BBQ. Wat dacht je van deze romige variant? De combinatie van crème fraiche en bieslook zorgt voor een ware smaakexplosie! Dit recept is bovendien ideaal om te gebruiken als basis voor vele variaties. Klik op de link onder het recept, en ontdek je favoriete topping!

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.

  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Meng de bieslook door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappels met dit mengsel.

Genoten van deze topper? Probeer deze variatie dan eens!

7x het perfecte BBQ-bijgerecht: De gepofte aardappel

Handig! Dit is de basis voor een BBQ tuinfeest

Misschien vind je dit ook wel lekker!