Gepofte aardappel met crème fraîche en spek

Gepofte aardappel met crème fraîche en spek

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gepofte aardappel met crème fraîche en spek

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
    • 6 plakjes
    • peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 125 ml crème fraîche
    • zout en peper
    • aluminiumfolie
    • houten prikkers of satéstokjes

Deze gepofte aardappel is perfect voor jouw bbq-feestje! Met dit recept vul je de aardappel met een topping van crème fraîche en spek. Dat wordt smullen!

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.

  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Bak het spek in een koekenpan zonder vet of olie in een paar minuten goudbruin. Keer de plakjes af en toe. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Meng de peterselie en de knoflook door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de aardappels en steek het ontbijtspek erin.

Genoten van deze topper? Probeer deze variatie dan eens!

7x het perfecte BBQ-bijgerecht: De gepofte aardappel (kan ook in de oven!)

Zomer - Zon - BBQ! Video's, artikelen, bbq-hacks en recepten

Misschien vind je dit ook wel lekker!