Gestoofde nectarines met mascarponeroom

Gestoofde nectarines met mascarponeroom

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gestoofde nectarines met mascarponeroom

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 vanillestokje
    • 75 g
    • 100 ml
    • 50 g
    • 1 citroen
    • 1 el honing
    • 30 g
    • 1 handje basilicum
    • 4 nectarines

In de zomer zijn nectarines en perziken volop verkrijgbaar. Met dit recept bereid je er heel eenvoudig een fris dessert mee. Dat wordt genieten!

Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd het vanillestukje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng met de mascarpone en de room. Klop het mengsel op en zet in de diepvries. 

  2. Snijd de nectarines doormidden en ontpit ze. Snijd ze in partjes.

  3. Meng de suiker met het citroensap en de honing. Doe de nectarines erin en schep om.

  4. Smelt de boter in een pan en stoof de nectarines met de marinade. Laat 5 minuten karamelliseren op hoog vuur.

  5. Verdeel de nectarines met het kookvocht over borden. Schep er wat van de ijskoude mascarponeroom op. Werk af met basilicum en serveer direct.

Lekker variëren: De lekkerste recepten met nectarines en perziken.

Ook fris en fruitig: Yoghurtmousse

Tip: Zo gaat je basilicumplantje langer mee

Misschien vind je dit ook wel lekker!