Groene asperges met roerei

Groene asperges met roerei

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Groene asperges met roerei

Ingrediënten voor 2 personen
  • 500 g groene asperges
  • 20 g Becel boter (Becel Pro-Activ voor op brood)
  • 2 grote eieren
  • 1 el halfvolle melk
  • 1.5 el bieslook
  • 4 stevige volkoren boterhammen à 40 g
Minder dan 30 minuten

 1. Schil de onderste helft van de groene asperges en snijd of breek het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Kook de asperges in 7 tot 8 minuten net gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd 150 g van de asperges in stukjes van 1 cm maar laat de kopjes heel.
 2. Breng in een pan een laagje water van 2 cm aan de kook. Zet er een passende pan of au bain-mariepan in. Doe de boter in de bovenste pan en houd het water tegen de kook aan.

 3. Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los en schenk het in de au bain-mariepan. Laat het ei in ca. 5 minuten, al roerende stollen en schraap telkens het gestolde ei van de zijkanten en bodem van de pan. Doe het eimengsel over in een schaal en schep er de aspergesstukjes en 1 eetlepel bieslook door.

 4. Leg de sneetjes volkorenbrood op 2 borden, schep het roereimengsel erop en garneer met de rest van het bieslook. Serveer met de rest van de asperges.

Verrukkelijk broodje met groene asperges, roerei, volkorenboterhammen en natuurlijk Becel pro.activ voor op brood. In de lente heerlijk verantwoord eten in een handomdraai. Geserveerd met extra asperges zo krijg je voldoende groenten binnen.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!