Homemade Twix

Homemade Twix

Een recept van Phood.nl
Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Homemade Twix

Ingrediënten voor 10 personen
 • Voor de karamel

  • 1 blik gecondenseerde melk
 • Voor de koek

  • 140 g
  • 40 g
  • 90 g (zacht)
  • 1 snufje zout
 • Voor de chocolade

  • 200 g (naar keuze)
  • 1 snufje fijn zeezout

Lekker die twix uit een pakje maar zelfgemaakt zijn ze natuurlijk veel lekkerder! Met dit recept van Phood.nl maak jij zelf deze goddelijke chocoladerepen met karamel. Oh, en als cadeautje zijn ze ook erg leuk (als je ze weg kan geven)!

Meer dan 1 uur

 1. Ontdoe het blikje gecondenseerde melk van het etiket en zet in een hoge pan. Voeg water toe totdat het blikje ruimschoots onder water staat en breng aan de kook voor 2,5 uur. Laat goed afkoelen. 

 2. Verwarm de oven voor op 175ºC.

 3. Roer de bloem, suiker en zout goed door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en kneed dit door het bloemmengsel heen totdat er geen brokjes boter meer te zien zijn, dit duurt even. Het deeg mag nog een beetje korrelig zijn.

 4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het deeg hierin. Druk het deeg nu goed aan met je vingers, lepel of glas. Zorg ervoor dat het deeg evenredig over de vorm verdeeld en mooi glad is.

 5. Zet nu in de oven voor 20 minuten, totdat de koeklaag lichtbruin begint te kleuren. Laat goed afkoelen.

 6. Is de karamel vloeibaar? Giet dan ongeveer ⅔ van de inhoud op de koeklaag en doe het bakblik in de diepvries voor een kwartiertje. Snijd dan reepjes van de karamel-koekjes van ongeveer 2 x 10 cm.

 7. Is de karamel niet vloeibaar? Haal de afgekoelde koek uit de vorm en leg neer op een snijplank. Snijd nu in Twix-vormige repen, van zo'n 2 x 10 cm. Dit gaat het beste door met een groot, scherp mes in één keer de koek door te 'drukken'. Sommige reepjes zullen breken, maar daar maak je gewoon baby Twixjes van :) Smeer met een mes op elke reep een royale laag karamel. Dit hoeft niet héél netjes, er komt toch nog een chocoladelaagje overheen. Laat opstijven in de koelkast voor een kwartiertje.

 8. Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal. Verhit in een pannetje wat water en zet de schaal met chocola in de pan, en zorg er hierbij voor dat de schaal het water niet raakt. Smelt de chocolade onder af en toe doorroeren.

 9. Haal nu één voor één de koek-met-karamel door de gesmolten chocola. Dit gaat het beste door het koekje in de schaal met chocola te doen, en het koekje met een vork een aantal keer om te wippen. Doe wel voorzichtig, want de koekjes zijn breekbaar. Leg op een bakpapiertje en herhaal met de rest.

 10. Strooi wanneer de chocolade nog vloeibaar is eventueel wat zeezout erop en maak inkepingen op de bovenkant door met de tandjes van een vork de chocola iets in te duwen

 11. Zet de twixen nu in de koelkast, zodat de chocoladelaag kan uitharden