Indiase bloemkoolsoep

Indiase bloemkoolsoep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Indiase bloemkoolsoep

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • 1 ui
    • peper en zout
    • verse koriander
    • 2 cm
    • 1 el garam masala
    • 1 el kerriepoeder
    • 2 el olijfolie
    • 1 l groentebouillon
    • naanbroodjes (voor erbij)
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl kurkuma

Zin in soep? Probeer dan zeker eens deze heerlijke pittige bloemkoolsoep van onze bloggers ThreeGirlsOneKitchen.

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en de gember een paar minuten. Wanneer de ui glazig is geworden, voeg dan alle specerijen toe en bak nog even kort mee.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg deze in delen toe aan de pan. Giet er vervolgens de groentebouillon bij.

  3. Laat de bouillon ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde soep te blenden.

  4. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog meer specerijen of kruiden. Garneer de soep met wat verse koriander.

Tip: lekker met naanbrood en zelfgemaakte hummus.

Lees ook: Susan Smit maakt een 'soep de luxe'

Misschien vind je dit ook wel lekker!