Kerriekarbonade met koolrabisalade

Kerriekarbonade met koolrabisalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kerriekarbonade met koolrabisalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el hazelnoot (grof gehakt)
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 tl kerriepoeder
    • 2 el koolrabi's
    • 4 el olijfolie
    • 1 tl mosterd
    • 1 tl gedroogde dragon
    • 4 grote kruimige aardappelen (schoongeboend)
    • 1 friszoete appel (klokhuis verwijderd en in plakjes)
    • 4 ribkarbonades

Op zoek naar een verrassend én zomers (BBQ-)gerecht? Ga dan eens voor dit recept voor kerriekarbonade met gepofte aardappel en koolrabisalade. Laat je verrassen door de pittige en tegelijkertijd fris zoete smaak van de koolrabi. Heerlijk in combinatie met het vlees van de barbecue. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes.
  2. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de mosterd, de dragon en zout en peper naar smaak.

  3. Schep er de koolrabi, de appel en de hazelnoten door.
  4. Prik de aardappelen regelmatig in en pof ze op vol vermogen in de magnetron (700 W) in 10 minuten gaar. Laat ze gewikkeld in een schone keukendoek 3-4 minuten nagaren.

  5. Meng de kerriepoeder met zout en peper naar smaak door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de karbonades met de kerrie-olie.

  6. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Gril de karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar.

  7. Serveer de karbonades met de gepofte aardappelen en de koolrabisalade.

Viel dit gerecht in de smaak? Worstjes met koolrabisalade

Zo kan het ook! 7x de gepofte aardappel

BBQ voor dummies & pro's: Foodfile BBQ