Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipdrumsticks met zoetzure rodekool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 el zonnebloemolie
    • 3 el
    • 600 g kipdrumsticks
    • 1 rodekool (800 g) (in reepjes)
    • 2 tl
    • 700 g aardappelschijfjes
    • 1 tl kerriepoeder
    • 3 el gedroogde cranberries
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Bak de koolreepjes 2 minuten.

  3. Voeg de suiker, de azijn, de cranberries en de tijm toe en stoof de kool afgedekt 15 minuten.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  5. Bestrooi met de kerriepoeder en bak nog 1 minuut. Serveer de kipdrumsticks met de zoetzure rodekool en de kerrieschijfjes.

De zoetzure rodekool past perfect bij de zoute en vette kopdrumsticks. Een maaltijd waar ook je kinderen dol op zijn!

Lees ook:

Seizoensgroente en fruit-: lekker in januari

Ken je de echte wintergroenten?

Seizoensgroente en -fruit: lekker in januari

Seizoensgroente en -fruit: lekker in januari