Kleurige ratatouille

Kleurige ratatouille

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kleurige ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 2 middelgrote wortels
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 1 middelgrote aubergine
    • 2 middelgrote courgettes
    • 1 Knorr Groentebouillon tablet
    • 2 el olijfolie
    • 1 blik tomatenblokjes op sap (à 400 g)
    • 2 el verse basilicumblaadje (fijngesneden)

Met dit recept voor ratatouille zet je eenvoudig een kleurrijk najaarsgerecht op tafel waar groot en klein van zullen smullen. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en knoflook. Schil en snijd de wortels in blokjes. Was de rest van de groenten, verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de rest in stukjes van 2 cm. Snijd de steelaanzet van de aubergine en courgettes en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Los het bouillontablet op in 300 ml warm water.
  2. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook in ca. 5 minuten glazig. Voeg de wortels, de paprika’s, de aubergine toe en bak alles 5 minuten mee. Schep de tomatenblokjes met het vocht en de bouillon erdoor. Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat de groenten ca. 15 minuten zachtjes koken (of tot de groenten naar wens gaar zijn).
  3. Voeg de courgette toe en laat de ratatouille nog 5 minuten koken. Garneer met de basilicum.

Nog zo'n heerlijk vegetarisch gerecht maken? Probeer dan zeker eens deze Couscousslade of deze Aardappelgoulash.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!