Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Lamsworstjes met Spaanse aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g tomaten (in plakjes)
    • 300 g lamsworstjes
    • 75 g serranohammen (in reepjes)
    • 1 ui (in halve ringen)
    • 2 el rode wijnazijn
    • 2 tenen knoflook
    • 1 bos (20 gr) platte peterselie
    • 2 tl milde of pikante paprikapoeder
    • 6 el olijfolie
    • 900 g aardappelblokjes (koelvers)

Een heerlijke Spaanse maaltijd om alvast een beetje in de zomerse sferen te komen. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamsworstjes in 10 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  3. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep er de paprikapoeder met de serranoham en peterselie door. Bak nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de tomaat met de uiringen over een schaal. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de azijn, zout en peper.

  5. Verdeel de aardappeltjes over 4 borden. Leg er de lamsworstjes bij en serveer met de tomatensalade.

Een fan van de Spaanse keuken? We hebben nog veel meer lekkere Mediterraanse recepten voor je!

Misschien vind je dit ook wel lekker!