Lauwwarme salade met makreel

Lauwwarme salade met makreel

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Lauwwarme salade met makreel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 gerookte makreelfilets (à 100 g)
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • aluminiumfolie
    • 3 el dressing naar keuze (Tip: Mosterd-dille-dressing)
    • 450 g krieltjes (koelvers)
    • 150 g haricots verts (vers of diepvries)
    • 150 g slamelange
    • 8 sneetjes witcasinobrood

Vette vis past in een gezond eetpatroon. Zou je wel eens wat vaker vette vis willen eten? Probeer dan zeker eens deze frisse salade met makreel. Lekker met een salade en een sneetje wit brood.

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Kook de krieltjes in water met zout in 10 minuten gaar.

  3. Kook de haricots verts in 6-8 minuten beetgaar.

  4. Verpak intussen de makreelfilets in aluminiumfolie en verwarm ze 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Giet de krieltjes en de haricots verts af en laat goed uitlekken. Meng de dressing door de warme krieltjes.

  5. Verdeel de sla, de krieltjes met de haricots verts en de ui over 4 borden. Leg er een warme makreelfilet bij. Serveer met het brood.

Van amuses tot pasta's: De lekkerste recepten met makreel

De nieuwe schijf van vijf: Meer vette producten dan ooit

Van tiener tot dame: De beste voeding voor je leeftijd

Misschien vind je dit ook wel lekker!