Luchtige appeltaart met abrikozen

Luchtige appeltaart met abrikozen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Luchtige appeltaart met abrikozen

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 citroen
    • 175 g gedroogde abrikozen
    • 125 ml Blue Band Vloeibaar Light (+ extra om in te vetten)
    • 4 grote appels
    • 5 eieren
    • 80 g
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder

Recept voor heerlijk luchtige appeltaart met abrikozen. Lekker bij de thee!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 

  2. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van de citroen. 

  3. Snijd de abrikozen in reepjes. 

  4. Breek de eieren in een kom en klop ze dik en luchtig met de suiker. 

  5. Bekleed de vorm met bakpapier.

  6. Meng het eiermengsel met de appel, het citroenrasp, de abrikozen en de vloeibare margarine. Spatel er het bakmeel, het bakpoeder en een snufje zout door. 

  7. Schep het beslag in de vorm. Laat de appeltaart in ca. 60 minuten in de oven gaar worden.

  8. Zomerse tip: Serveer de taart met een bolletje appeltaartijs.

Probeer ook eens deze Appeltaart cupcakes!

Met een grote toef slagroom: De lekkerste recepten voor appeltaart

Misschien vind je dit ook wel lekker!