Mexicaanse groenten met chorizo

Mexicaanse groenten met chorizo

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse groenten met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 bosje platte peterselie (fijn gehakt)
    • 250 g (worst in halve plakjes)
    • 1 groene en/of rode paprika (in blokjes)
    • 1 blik maiskorrels (uitgelekt)
    • 1 blik kidneyboon (uitgelekt)
    • 300 g broccoli (in roosjes)
    • 1 groot blik tomatenpuree
    • 1 el olijfolie

Een snel en gemakkelijk doordeweeks receptje boordevol smaak. Wat wil je niog meer?

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de broccoli in water en een snufje zout 4 minuten.

  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de chorizo uit. Bak de paprika 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree met 75 ml water toe. 

  3. Schep er de maïs met de kidneybonen en broccoli door en verwarm nog 8-10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper.

  4. Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de chorizo met groenten bij.

Gek op de Mexicaanse keuken? Wij ook!

Misschien vind je dit ook wel lekker!