Mexicaanse kip met paprikapartjes

Mexicaanse kip met paprikapartjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Mexicaanse kip met paprikapartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 handje verse munt
    • 200 g aardappels
    • 1 ui (in ringen gesneden)
    • peper en zout naar smaak
    • 2 ml
    • 200 ml
    • 1 paprika rood
    • 1 blikje mais
    • 600 g kipdrumsticks

Dit recept voor Mexicaanse kip bewijst dat het niet moeilijk is om met weinig ingrediënten een heerlijke Mexicaanse maaltijd op tafel te zetten. Een feest voor jong en oud!

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de drumsticks bruin aan. Neem ze uit de pan.

  2. Fruit de uiringen. Bak de paprika 3 minuten mee. Voeg de mais met de ketchup en 100 ml water toe. Leg de kipdrumsticks in de pan en stoof ze afgedekt in 30 minuten gaar.

  3. Snijd de aardappelen in parten en kook ze 10 minuten. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de aardappelpartjes in 8 minuten goudbruin. 

  4. Neem de pan van het vuur en schep er de paprika met zout naar smaak door. Verdeel de paprikapartjes met de kip over 4 diepe borden en strooi de kruiden over de kip.

Misschien vind je dit recept voor kipwraps ook wel lekker!

Dol op de Mexicaanse keuken? Kijk hier voor de lekkerste Mexicaanse recepten

Toegelicht: 6x wereldse ingrediënten in de supermarkt

 

Misschien vind je dit ook wel lekker!