Ovenschotel met koolvis en mosterdsaus

Ovenschotel met koolvis en mosterdsaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ovenschotel met koolvis en mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g wortels
    • 150 ml
    • 150 g lichte room
    • 1 el mosterd
    • 3 el
    • 600 g koolvisfilets (zonder vel)
    • zout
    • peper
    • 2 el margarine

Heb je net iets meer tijd en wil je wat speciaals maken dat niet al te moeilijk is? Dan is dit hét gerecht voor jou. 

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Smelt de margarine in een pan en stoof de worteltjes er in aan. Schenk de bouillon erbij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.

  3. Roer de room glad met de mosterd en 2 eetlepel peterselie.

  4. Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout.

  5. Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal. Dek af met de vis en lepel de rest van de mosterdroom erover. 

  6. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer.

Zin in vis? We hebben nog veel meer lekkere recepten voor je. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!